Over Ons

De boerderij dateert uit 1877 met de oorspronkelijk bewoner Jaap van Leeuwen. Zijn enige dochter Annie van Leeuwen trouwde met Arie de Jong en zij namen de boerderij over. Arie en Annie de Jong kregen 11 kinderen, waarvan zoon Peter in 1977 een maatschap aanging met zijn ouders. In 1982 trouwde Peter met Nel Vink en dit was de 3e generatie die het bedrijf voortzette.

In het jaar 2000 hebben Peter en Nel, het bedrijf uitgebreid. Er werd begonnen met de productie van ambachtelijk ijs voor consument en horeca, waarbij er gebruik gemaakt werd van de verse melk van de koeien.

Ons unieke product in combinatie met de landelijke omgeving zorgde ervoor dat steeds meer mensen ons bedrijf kwamen bezoeken.

Ondertussen 14 jaar na het oprichten van de ijssalon diende de volgende generatie zich aan. Na een aantal jaren geproefd te hebben van dit mooie beroep is in 2014 dochter, Marloes, fulltime in het bedrijf gekomen.

Nieuwbouw

In 2016 hebben wij helaas onze melkveehouderijbedrijf moeten beëindigen door ziekte van Peter. Door het beëindigen van het melkveehouderijbedrijf kwam er een kans om een nieuwe ijsboerderij te bouwen. Met z’n drieën zijn we de plannen, die altijd al op de achtergrond waren, gaan realiseren. Op dezelfde plek als waar de stal stond, werd de nieuwe ijsboerderij gebouwd. Wij wilden met de nieuwe ijsboerderij volledig energie neutraal worden. Er zitten zonnepanelen op het dak en daarnaast is er een grondwarmtepomp geplaatst. De warmte die de ijsmachines (vooral in de zomer) produceren wordt met de warmtepomp de grond in gebracht en in de winter gebruiken we deze warmte voor de verwarming van het gebouw.

Op 30 april 2017 hebben wij met trots de nieuwe ijsboerderij geopend.